Uixola

Situació Zona

     A les faldes del cim de Sant Cristòfol, conegut a Alcoi con 'La Creu'. Tota la vessant que es vista des d'Alcoi, està plena de nombroses parets i penyassegats de diferents alçades i formes, on els escaladors locals gaudeixen de la seua passió.

 

     Des de l'aparcament que utilitzem per aquesta Zona i seguint el camí que dona accés a la majoria de sectors, podrem accedir en una xicoteta però escarpada excursió a aquest cim d'on divisarem tota la Foia d'Alcoi.

     A meitat de camí, cap al cim de Sant Cristòfol, trobarem la zona recreativa coneguda com 'El Preventori'. On existeixen nombroses fonts, llocs on poder fer foc, en les èpoques i dies permesos, taules i zones per a nens. A més a més disposa d'una piscina molt particular, oberta la temporada d'estiu. Per accedir a aquesta zona també o podrem fer amb cotxe per la carretera CV-796.

 

    Per trobar la zona d'aparcament des d'Alcoi utilitzarem els enllaços amb Google Maps que trobareu a la Web o simplement ens dirigirem al carrer mes alt de la zona de les Uixoles o Horta Major, carrer Font de l'Olivereta.

 

     Des d'aquesta zona també tenim accés al conegut descens del Barranquet de Soler, equipat per a gaudir del barranquisme, això si, difícilment amb aigua.

 

     Pel camí d'accés als sectors no tardarem ni un minut en trobar la primera paret, sector Desploms, i seguint el camí marcat anirem trobant-nos algun dels restants sectors, primer 'Rincón de las Moñas', tot seguit 'Tetxos', i fora del camí, però molt pròxim a ell, el reste de Sectors. Molt en compte en els sectors Anfetamines, Abortomania, Canyamel i Calma amb la possible caiguda de pedres a les casetes de la part baixa. I també hi haura que anar amb comte en els Sectors Muerte de un Hereje, Albondiguilla i Comemierda, per la caiguda de pedres des de la CV-796 situada a la part alta.

Entorn de la Zona

Uixola

Uixola

Croquis Accés  Zona

Uixola

Vista Sectors de la Zona

Dissenyat: Àlex Mora

treparalcoiaicomtat@gmail.com