*L' accés a la Penya del Frare, el farem preferentment pel camí principal, ja que es l'únic senyalitzat com a tal, PR.

 

     Per accedir a la zona d'escalada de la Penya del Frare, tindrem que agafar la CV-700 direcció Muro d'Alcoi-Agres i desviar-se pel Camí del Romer o des del km14, fins la via verda del Xitxarra, on en les dues opccions deixarem el vehicle.

 

     Ja que hem anomenat la via Verda, en aquesta zona podrem gaudir d'un passeig, recomanable amb bicicleta, per la via Verda del Xitxarra la qual podrem seguir cap a Agres, Alfafara, Bocairent, Banyeres de Mariola, Villena i fins i tot continuar fins Yecla.

 

     A peu de la Penya del Frare podrem trobar vestigis d'aquest antic trajecte ferroviari, el qual va començar a funcionar en 1884, Villena-Banyeres de Mariola,  i va unir Muro d'Alcoi al 1909, on tanmateix servia d'enllaç amb el tren  Alcoi-Gandia. Al 1924 es va ampliar fins Yecla. La competència amb els vehicles que circulaven a les carreteres el va fer tancar al 1969. Va romandre oblidat tot el traçat fins el 2004 que va començar a recuperar-se com Via Verda.

     Altra zona recomanable es l'area de la Font del Baladre, la qual mitjançant un camí a vora del riu podrem unir en una curta excursió amb la població de Muro d'Alcoi.

 

     També podrem accedir al cim del Cerincal, situat a la part alta de la Penya del Frare, seguint el camí que utilitzarem com a baixada de la majoria de vies del Frare, marcat com PR.

     A mes a mes, podrem gaudir de nombroses muntanyes properes, com pot ser la Cova Alta, i el magestuos Benicadell, que no perdrem de vista en quasi totes les escalades del Frare.

 

Com no anomenar al Moncabrer, al qual podrem accedir pel Barranc de la Quebrantà, situat a esquenes del Frare.

 

Penya del Frare

Situació Zona

Entorn de la Zona

Penya del Frare

Penya del Frare

Croquis d'Accés a la  Zona

Penya del Frare

Vistes dels Sectors

Advertència
Dissenyat: Àlex Mora
treparalcoiaicomtat@gmail.com