Per accedir a la zona d'escalada dels Canalons, el més comú es agafar direcció al Parc Natural de la Font Roja, accedint des del Poliesportiu Municipal d'Alcoi. Per la mateixa carretera que accedeix al Parc Natural, CV-797, fins el km 5,5, on agafarem el desviament, per la coneguda com 'Camí de les LLacunes', direcció a la carretera CV-795, Alcoi-Banyeres. A dos km de camí trobarem el Mas del Gelat, lloc on aparcarem el cotxe.

 

     Des de l'aparcament podrem accedir a la zona d'escalada dels Canalons, però també tenim nombroses alternatives:

 

   Podrem seguir el GR-7 que accedeix a la Font Roja i puja al cim del Menejador, visitant des de la zona del Santuari, el Centre d'Interpretació del Parc Natural, passant per les caves, miradors, etc...

 

       També podrem seguir el cami que ens porta a la zona dels Canalons i en trobar l'abric de roca amb panel informatiu, desviar-nos a l'esquerra per fer una xicoteta excursió al Castell de Barxell, construcció medieval del segle XIII. Actualment no es visitable l'interior.

     Altre recorregut molt especial, es el que podríem fer si retornem uns metres de l'aparcament fins la Casa Rural Bons Aires, on podem agafar el camí  just davall, que ens portarà al Racó de Sant Bonaventura, i des d'ací  per camí que va vorejant el riu Polop, accedirem a la zona dels Canalons, passant dos punts emblemàtics de la zona coneguts com el pas de la mort, actualment assegurats amb cadenes. El recorregut el podrem fer a l'inversa.

 

Canalons

Situació Zona

Entorn de la Zona

Canalons

Canalons

Croquis d'Accés a la  Zona

Canalons

Vistes dels Sectors

Advertència
Dissenyat: Àlex Mora
treparalcoiaicomtat@gmail.com