Barranquet de Ferri

     Possiblement el Barranquet de Ferri siga una de les zones d'escalada més conegudes d'Alcoi, també molt conegut es el seu entorn, prop d'aquesta zona, trobarem una antiga cantera on es treia pedra fa molts anys i ara a servit per ser utilitzada com a cau de voltors. Mitjançant el Projecte Canyet s'ha introduït el voltor per a que poblen els penyassegats dels voltants. Des del Barranquet podrem visitar molt facilment aquesta zona. Sols tindrem que seguir el camí d'accés al Barranquet i quan aquest tendeix a separar-se de les casetes vorem que ix un camí cap a la dreta, si el seguim, i després la pista de terra, que trobarem, podrem accedir a la Cantera on habiten aquestos magestuosos animals voladorsa. No tardarem més de 20 min en arribar-hi.

 

     No cal dir que en els mesos d'estiu, després d'un bon dia d'escalada, podrem gaudir de un refrescant bany a la piscina que trobem prop de l'Aparcament, a la Cantina que existeix uns metres més avall, una cervesa ben fresqueta.

 

     No cal explicar que estem dins del Parc Natural de la Mariola on a més de les zones esmenades també podrem gaudir de nombroses excursions, com pot ser la que voreja tota la crestellera de la part alta del Barranc del Cint, pujada al cim de Sant Cristòfol, visita als antics refugis dels treballadors de la cantera, Penjamo. I un mon de altres sendes i racons de la zona.

 

     Comentar, també, que a la zona de l'aparcament existeixen zones habilitades per a fer foc, on podrem passar un bon dia de muntanya amb unes bones brases per rostir els embotits de la zona.

 

 

    Un poc per saber el que ens trobem, podríem parlar de l'actual Centre Geriàtric, visible des de quasi qualsevol punt d'Alcoi, que en un passat va ser construït i utilitzat per a us com a residència de xiquets amb problement respiratoris. Actualment també existeix altre edifici, de més moderna construcció, on dona acollida a malalts d'Alzeimer.

     Per últim comentar que en l'actualitat moderna on les carreteres arriben a moltíssims indrets, quasi em oblidat que no es necessari l'us del vehicle per accedir a aquesta zona, des d'Alcoi en poc més de 30 -40 min podrem estar a la zona després d'una divertida excursió.

Situació Zona

Entorn de la Zona

Barranquet de Ferri

Barranquet de Ferri

Croquis d'Accés a la Zona

Barranquet de Ferri

Croquis d'Accés als Sectors

Advertència
Dissenyat: Àlex Mora
treparalcoiaicomtat@gmail.com