Balconet

     Si parlem de l'Entorn Natural de la zona d'escalada del Balconet, no podem deixar de parlar de l'emblemàtic Castell de Cocentaina, visible des de qualsevol punt del Comtat. Baluard del segle XIV, d'art gòtic militar. Situat a 752 metres d'altitud. El Castell es visitable, però caldrà concertar la visita a l'Ajuntament de Cocentaina. Des de l'aparcament habilitat a peus del Castell, el mateix que utilitzarem per anar a escalar, arribarem a la porta del Castell per un curt sender empedrat.

     Abans d'accedir a la pujada cap al Castell, trobarem l'area d'esbarjo de Sant Cristòfol, equipat amb zona per a nens, zones per fer foc, taules, aigua potable i restaurant. Des d'aquest punt podrem donar eixida a nombroses excursions molt interessants, com: Ascensió al Cim del Montcabrer per Uit Piletes, magnífic recorregut per tota la vesant que mira a Cocentaina i Muro, passarem per nombroses fonts de gaires molt diferents. També podrem accedir cap a la zona del Cavall Bernat, Montcabrer o Alberri per el conegut pas de Malpasset.

   No podem deixar de

parlar de l'escalada

senzilla i poc recorreguda

cresta al Pic Negre, que

transcorreix a esquenes

del Castell.

 

    A la fi podriem dir que estem en una de les portes cap al Parc Natural de la Mariola.

   No oblidem que estem a la mateixa vessant que la zona d'escalda més important de Cocentaina, Mas de la Penya, seguint la senda que transcorreix per la part baixa de les parets (de vegades un poc més separada) podrem anar d'una zona a altra en poc temps.

Situació Zona

Entorn de la Zona

Balconet

Balconet

Croquis d'Accés a la Zona

Balconet

Vistes dels Sectors

Advertència
Dissenyat: Àlex Mora
treparalcoiaicomtat@gmail.com